am o catea boxer de 10 ani, care tocmai a fost diagnosticata cu pancreatita acuta si insuficianta hepatica, acum 2 saptamani.
totul a inceput cu o criza convulsiva (va descriu si eu asa cum mi-a descris bunica mea, ca acolo e cora), spume la botic, s-a trantit jos, nu a mai miscat cateva minute, a devenit rece. Dupa catva minute s-a ridicat, a mancat si a baut cu pofta. A doua zi a mai facut o astfel de criza, si apoi cate una la 15 minute. Am trimis un medic care a anestaziat-o cu 2 ml acepromazina!!!, din care s-a trezity complet dupa 2 zile. La alt medic i s-au facut perfuzii cu glucoza 5%, duphalyte si ringer, 4 zile dieta neagra, iar acum e pe tratament cu essentiale, liv 52, arginina, triferment si un purgativ. Dieta e de la royal canin-digestive.
testele hematologice arata asa, acum: alat 127,4; asat 86,8; ldh 1.209( de la 214); amilazemie 888,8(de la 3.400 initial); si glicemie 44( de la 113). Problema este ca, desi e vioaie si cauta cu disperare mancare, are momente in acre isi pierde echilibrul si se loveste de mobila si cade.
sunt studenta la vet, anul3, si am intrebat in stanga si in greapta de o dieta care sa completeze cele 60 de bobite de mancare royal care i s-au prescris, dar toata lumea ridica din umeri. Stiu ca trebuie sa stea la regim, dar ma sperie glicemia si faptul ca a slabit mult. In plus, am vazut ca in dietele umane se recomanda aport hiperglucidic. Intrebarea mea este daca, pe langa bobite, pot sa-i dau orez fiert cu legume fierte, sau fructe coapte sau fierte, sau miere, sau oua fierte moi, sau branza degresata, cum am vazut in cele umane? Ma gandesc ca dezechilibrarile ei sunt datorate tocmai hipoglicemiei.
va rog foarte mult sa-mi dati un sfat.
multumesc