Buna ziua.
Ma numesc Vlad Marius si sunt din Sibiu.
Subiectii discutiei sunt 12 discusi in varsta de 9 luni, dimensiunea, 13-14 cm.
In urma cu 2 saptamani au inceput sa refuze hrana. Am incercat un tratament termic care presupune ridicarea temperaturii la 35.5 grade si mentinerea ei timp de 5 zile + un adaos de sare grunjoasa, o lingura la 10 l (tratamentul a mai fost aplicat cu succes in alte randuri). In momentul cand temperatura a atins 34 grade, 4 exemplare au decedat in decurs de 30 min. Am presupus initial o eventuala toxina care se afla in apa si care a fost asimilata rapid datorita cresterii metabolismului odata cu ridicarea temperaturii. Ca sa elimin eventuala toxina am facut schimburi zilnice de apa de 50 %.
In urmatoarele zile au mai murit pe rand inca 4 exemplare.
Simptomele sunt urmatoarele:
-Discusii sunt linistiti si se comporta destul de normal dar sunt mai retrasi ca de obicei.
-Nu mananca nimic.
-Tasnesc brusc prin acvariu, nu toti odata ci doar cate unul, cu viteza foarte mare lovindu-se de sticla acvariului, sarind afara din apa si lovindu-se de capac. Asta se intampla de cateva ori pe zi timp de 20-30 sec, apoi se linistesc.
Ieri am recoltat de pe fundul acvariului o bucata de rahat mult mai gros ca de obicei. Era cam cat o boaba de piper, la exterior o crusta cafenie din care ieseau cativa viermisori albi foarte subtiri, foarte greu vizibili, iar la interior 2/3 era aproape negru, iar 1/3 era o masa alb transparenta gelatinoasa (probabil flagelate).
In acest moment se afla sub tratament cu omnipur (asta are o plaja mai mare), dozajul fiind cu 50% peste cel recomandat de producator.
Imi vine greu sa cred ca ii salvez, dar speranta moare ultima.
Azi am primit o informatie de la o farmacie veterinara, legata de o eventuala viroza la pesti, iar tratamentul se face cu oxacilina.
Ce imi puteti spune despre aceasta viroza, despre tratament, dozarea oxacilinei?
Sau ce alt diagnostic a-ti putea da?
Va multumesc.