Despre medicina veterinara

Chestii umane: muzică, mâncare, cărţi, filme, excursii, berării, etc.

Moderator: Blue

Despre medicina veterinara

Mesajde Roxana » 25 Aug 2003, 19:38

Am creat acest topic aici pentru ca sincer nu stiam unde sa-l pun. :?
As vrea sa stiu mai multe despre ce inseamna sa fii medic veterinar, in general, si despre medicina veterinara in Romania. Asa ca ii rog pe cei care ma pot ajuta, ma refer in principal la medicii care posteaza pe acest forum, sa-mi raspunda si mie.
Nu este doar o curiozitate a mea, ci chiar ma intereseaza parerile voastre
Cu cat cunosc mai multi oameni, cu atat iubesc mai mult animalele
Roxana
Subcomisar
Subcomisar

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Roxana » 25 Aug 2003, 20:07

Si ce ma mai intereseaza si am uitat sa scriu mai sus, e ca ii rog si pe studentii la veterinara, daca exista pe aici, sa-mi spuna pareri obiective si nu numai despre facultatea lor.
Roxana
Subcomisar
Subcomisar

Mesajde missuia » 25 Aug 2003, 20:09

Roxana, eu nu sunt medic veterinar, dar am unele cunostinte in acest domeniu. Facultatea este foarte foarte grea, de asta sa nu te indoiesti. Unii spun ca ar fi chiar mai grea ca medicina umana (gandeste-te ca trebuie sa inveti anatomia unui mare numar de lighioane).
Pe de alta parte, tot de la cunoscuti am priceput ca nu este foarte rentabil sa te specializezi in medicina animalelor mici si sa deschizi cabinet veterinar, pentru ca este o concurentza mare in Bucuresti, iar toate produsele costa mult(de exemplu, vaccinurile se vand in recipienti de mai multe doze: daca deshizi sticla, trebuie sa gasesti clienti rapid, ca altfel vaccinul expira).Eu nu sunt mercantila, dar trebuie sa te gandesti bine...mai ales ca la un medic tanar, chiar bun, nu da navala lumea...
Ar fi ok sa faci control sanitar veterniar(deci sa te specializezi in alta ramura a medicinei veterinare) la un mare producator sau la o unitate de desfacere a produselor de origine animala. Persoana care se ocupa la asa ceva la Selgross castiga aprox 1000 de dolari pe luna. Insa sa stii ca si aici raspunderea este foarte mare (gandeste-te ce se intampla daca scapi carne infestata cu Trichinella In raft, la consumator..).
Am auzit si un curent de opinie cf caruia , dupa intrarea in UE, vor fi mari perspective pentru veterinari (mai ales specializati in animale mari, de ferma), pentru ca vei putea profesa oriunde in Europa si profesiunea este la mare pret.
daca abia acum te hotarasti ce profesie sa-ti alegi, eu cred ca medicina veterinara poate fi o optiune buna...(evident, numai daca iubesti animalele, TOATE animalele, nu numai pisoii fragili si catzeii dragalashi..)
"Bonne cuisine et bon vin, voila le paradis sur terre"(Henric V)
missuia
Comisar sef
Comisar sef

Mesajde Caramel » 26 Aug 2003, 01:27

missuia scrie:daca abia acum te hotarasti ce profesie sa-ti alegi, eu cred ca medicina veterinara poate fi o optiune buna...(evident, numai daca iubesti animalele, TOATE animalele, nu numai pisoii fragili si catzeii dragalashi..)

... iti mai trebuie si stomac pentru meseria asta...
"Viata e complexa si are multe aspecte..." (Filantropica)
Caramel
Comisar
Comisar

Mesajde Roxana » 26 Aug 2003, 15:41

Multumesc pentru mesaj Missuia. Oarecum ai intuit corect de ce ma intereseaza asa mult subiectul. Doar ca nu e vorba doar de alegerea unei meserii ci intr-un fel de shimbarea ei. :( , lucru chiar mai complicat. Momentan sunt studenta la medicina umana dar ma tenteaza tot mai mult shimbarea domeniului cu medicina veterinara. E un pas mai mult decat important si daca il voi face vreau sa fie in cunostinta de cauza.
Ce mi-ar place foarte mult ar fi sa pot sta pe langa un medic veterinar, in limita timpului liber, sa fiu un fel de voluntar, sa pot sa ajut, sa invat, etc., sa vad ce inseamna profesia asta zi de zi. Despre facultate si alte aspecte ale meseriei nici eu nu stiu decat din "auzite".
Asa ca orice parere e importanta.
Roxana
Subcomisar
Subcomisar

Mesajde misterb » 26 Aug 2003, 15:44

de ce nu incerci sa le fcai pe amandoua? banuiesc ca e greu dar ai fi tare de tot
Don't worry be happy !!!
misterb
Comisar sef
Comisar sef

Mesajde Roxana » 26 Aug 2003, 15:54

misterb scrie:de ce nu incerci sa le fcai pe amandoua? banuiesc ca e greu dar ai fi tare de tot

...Hmmm.... sa stiii ca m-am gandit si eu la asta .Dar in paralel nu se prea poate pt ca e o problema cu absentele :( . Si ca sa fac veterinara dupa ce o termin pe asta....stii tu ...a doua facultate se plateste si nu stiu daca voi avea "sponsori" :wink:
Roxana
Subcomisar
Subcomisar

Mesajde Roxana » 26 Aug 2003, 16:29

Cat despre stoma sau FKT... mai mult imi place medicina generala......problema e de"pacienti"... ar fi aceiasi. ](*,) Iar semnatura mea cred ca spune multe despre asta....
Roxana
Subcomisar
Subcomisar

Mesajde Blue » 26 Aug 2003, 18:34

Daca iubesti cu adevarat animalele, eu zic sa incerci medicina umana. Astfel nu vei avea niciodata pe constiinta un suflet nevinovat. :wink:
Blue
Comisar sef
Comisar sef

Locaţie: Tg. Mures

Mesajde Caramel » 26 Aug 2003, 20:06

Roxana scrie:Cat despre stoma sau FKT... mai mult imi place medicina generala......problema e de"pacienti"... ar fi aceiasi. ](*,) Iar semnatura mea cred ca spune multe despre asta....

Spune-mi Roxana: de ce urmezi Facultatea de Medicina?
Da' sincer!
"Viata e complexa si are multe aspecte..." (Filantropica)
Caramel
Comisar
Comisar

Mesajde Roxana » 26 Aug 2003, 23:39

Mai, eu asteptam raspunsuri, nu intrebari.:roll:
Dar pt ca se pare ca m-am bagat singura in gura lupului, o sa-ti raspund, Caramel, si cu asta sper ca incheiem subiectul cu " alegerea mea" , caci ne departam de la "despre medicina veterinara".
M-ai intrebat de ce urmez Facultatea de Medicina. ... In prezent ....din inertie, pt ca mi-e greu sa renunt la atatia ani fara sa fiu sigura de ceea ce voi face in viitor. Daca te interesa de ce am dat la medicina, ...din curiozitate, din dorinta de a sti mai multe despre viata si nu in ultimul rand pt a ajuta intr-un fel sau altul oamenii.
Mai multe amanunte daca vrei, desi nu stiu la ce ti-ar folosi, vb pe private. ok?
Roxana
Subcomisar
Subcomisar

Mesajde Madax » 29 Iun 2007, 21:35

[quote="Roxana"]Mai, eu asteptam raspunsuri, nu intrebari.:roll:
Dar pt ca se pare ca m-am bagat singura in gura lupului, o sa-ti raspund, Caramel, si cu asta sper ca incheiem subiectul cu " alegerea mea" , caci ne departam de la "despre medicina veterinara".
M-ai intrebat de ce urmez Facultatea de Medicina. ... In prezent ....din inertie, pt ca mi-e greu sa renunt la atatia ani fara sa fiu sigura de ceea ce voi face in viitor. Daca te interesa de ce am dat la medicina, ...din curiozitate, din dorinta de a sti mai multe despre viata si nu in ultimul rand pt a ajuta intr-un fel sau altul oamenii.
Mai multe amanunte daca vrei, desi nu stiu la ce ti-ar folosi, vb pe private. ok?[/quote]

Buna numele meu este Madalina si sunt o noua utilizatoare a acestui forum,as dori sa stiu daca cineva imi poate da un raspuns la urmatoarele ce tin de pesti:intr-un iaz (improvizat,foarte dragut realizat de altfel undeva intr-o gradina)au fost pusi cativa pesti crap si caras auriu(specii fiind cunoscute pt rezistenta si in astfel de medii si nu neaparat in acavariu),adancimea iazului este de 20-35 cm maxim si au fost pusi de 48 h,nu inoata decat in cerc si f putin, loc au cat de cat dar aleg locuri intunecoase,unde e si vegetatie.Intrebarea mea este...vor mai supravietui,conditii au dar pur si simplu nu vor sa se miste mai mult stau "inghesuiti" toti intr-un loc,ce ar fi de facut?
Va multumesc frumos si as dori daca se poate sa imi raspundeti cat puteti de repede intru-cat ma tem pt micile vietati.
madax
Madax
Agent
Agent

.....

Mesajde goretex » 25 Sep 2007, 12:14

baga apa in iaz..... 30 cm e foarte putin
si incearca sa oxigenezi apa....
deasemenea apa nu trebuie sa fie de la robinet (pt ca e tratata cu clor) !!! nu le face bine!
probabil de asta cauta locurile umbroase si cu vegetatie......

sa speram ca vor fi bine!!!
goretex
Agent
Agent

Re: Despre medicina veterinara

Mesajde yyww2008 » 28 Iul 2009, 06:16

No comment!!!!!!!!!!!!!!!
yyww2008
Agent
Agent

Re: Despre medicina veterinara

Mesajde mitzu91 » 08 Mar 2010, 21:16

Domnilor!As vrea sa stiu mai multe despre aceasta facultate si c ma intereseaza in special sunt: acestii medici veterinarii sunt kutati?
dupa c termin aceasta facultate as avea vreun viitor q aceasta meserie?
este banoasa?...Se poate castiga bin din asta?
Parintii mei au ferma s as fii foarte bucuros dak miati raspunde repede pentru k sunt a 12 s ink nu stiu la ce facultate sa dau!!As vrea sa medecina veterinara dak as stii k as lucra in acest domeniu dupa facultate!
mitzu91
Agent
Agent

Înapoi la Diverse