de missuia » 25 Aug 2003, 20:09
Roxana, eu nu sunt medic veterinar, dar am unele cunostinte in acest domeniu. Facultatea este foarte foarte grea, de asta sa nu te indoiesti. Unii spun ca ar fi chiar mai grea ca medicina umana (gandeste-te ca trebuie sa inveti anatomia unui mare numar de lighioane).
Pe de alta parte, tot de la cunoscuti am priceput ca nu este foarte rentabil sa te specializezi in medicina animalelor mici si sa deschizi cabinet veterinar, pentru ca este o concurentza mare in Bucuresti, iar toate produsele costa mult(de exemplu, vaccinurile se vand in recipienti de mai multe doze: daca deshizi sticla, trebuie sa gasesti clienti rapid, ca altfel vaccinul expira).Eu nu sunt mercantila, dar trebuie sa te gandesti bine...mai ales ca la un medic tanar, chiar bun, nu da navala lumea...
Ar fi ok sa faci control sanitar veterniar(deci sa te specializezi in alta ramura a medicinei veterinare) la un mare producator sau la o unitate de desfacere a produselor de origine animala. Persoana care se ocupa la asa ceva la Selgross castiga aprox 1000 de dolari pe luna. Insa sa stii ca si aici raspunderea este foarte mare (gandeste-te ce se intampla daca scapi carne infestata cu Trichinella In raft, la consumator..).
Am auzit si un curent de opinie cf caruia , dupa intrarea in UE, vor fi mari perspective pentru veterinari (mai ales specializati in animale mari, de ferma), pentru ca vei putea profesa oriunde in Europa si profesiunea este la mare pret.
daca abia acum te hotarasti ce profesie sa-ti alegi, eu cred ca medicina veterinara poate fi o optiune buna...(evident, numai daca iubesti animalele, TOATE animalele, nu numai pisoii fragili si catzeii dragalashi..)
"Bonne cuisine et bon vin, voila le paradis sur terre"(Henric V)