Acum vom arata minciunile dlui Albiter cu privire la pedigreele de canisa cum le-a denumit el in convorbirea telefonica avuta cu presedintele CNCCR.
Mai jos este redat integral si fara modificari de vreun fel mesajul lui Albiter catre dl Razvan Dobrescu:
Forwarded Message: ciobanesc-mioritic ciobanesc-mioritic
Wednesday, June 7, 2006 4:59 PM
From: "Nelutu Albiter" <debellogetica@yahoo.com>To:
minerva_pet@yahoo.com1).Puteti primi de la noi un “pedigree neoficial” in care sa fie trecut arborele genealogic al masculului si chiar din al femelei (daca si cat se cunoaste), repet acesta nu ar fi un act oficial ci un “instrument” pentru alegerea unui partener de monta.
2).In pedigreeul lui Samio Erik apar de doua ori doi caini, Muscat-Otonel si Titiana de Greycib, acestia apar ca stra-bunici ai lui Samio Crin, tatal lui Erik, astfel ca este o consangvinizare de 3-3 pe fiecare din cei doi.(3-3 este cea mai stransa consangvinizare acceptata de Cartea de origine Romana).In rest nu exista nici o consangvinizare, masculii neavand nici o legatura de sange cu femelele pe care le-au montat. Nu intelegem fobia manifestata de CNCCR fata de consangvinizari, decat ca dumnealor nu stiu rostul acesteia in fixarea caracterelor dorite in cadrul rasei. W.M.GOLDBACKER: “Imperecherea in consangvinitate (inbreeding) este singura arma concreta de care dispun crescatorii impotriva predominantei hazardului si necunoscutului”.
GILBERT COLAS:” Nu se poate afirma in acelasi timp: fac selectie in crescatoria mea si ma feresc de consangvinizare ca de ciuma”,cel care zice asta este fie ignorant fie impostor, fie si una si alta. Caci nu se poate face selectie adevarata decit practicand atent consangvinizarea. Doar ea ne permite sa dirijam o linie catre fenotipul pe care il cautam si, cand l-am obtinut sa il si pastram.” 3). Raposatul domn Lupu Ilie era sibian , medic veterinar, si in Buletinul documentar “Cainii nostrii” din 1985 apare ca proprietar si crescator, avand canisa “de Greycib”. Este trecut cu 5 caini, din care Albin de Greycib era nascut in 1979, dar se ocupa cu multi ani inainte de mioritici.Ilie Lupu a fost poate principalul promotor al mioriticilor inainte ca altii crescatori sa vada cum cu cat e cainele mai mare cu atat scoate cumparatorul mai multi bani din buzunar.A fost consecvent ideii de mioritic util, cu adevarat ciobanesc, chiar daca asta insemna o talie mai mica si un caine mai putin spectaculos. Ilie Lupu e un capitol important in istoria mioriticului,si pentru simpatizanti si pentru contestatari. Despre el ar trebui sa stie toti cei ce se ocupa mai nou de mioritici, ca despre Gh. Cretu de la Radauti, Neica de la Bacau si altii, pentru ca istoria mioriticului nu incepe cu Ursu de Romania, proclamat de dl.Osiceanu “etalon al rasei” (oare de ce il chema “de Romania” ca nu era nascut in respectiva canisa?).
4) Cainii nostrii au castigat cand au meritat si nu cand nu au meritat.Socotind ca noi am participat de regula cu 3 caini (la Craiova in 2004 chiar cu 5 caini din 31 de mioritici in catalog) ar fi greu de crezut ca pe langa cainii nostrii sau mai ratacit doar inca unu sau doi mioritici in orasele in care am concurat (vedeti lista pe sait), cand in fiecare exista crescatori cu exemplare de valoare. Chiar ma uit prin cataloagele expozitiilor si cred ca media este undeva la 25 mioritici.Cei mai putini mioritici au fost la Oradea in august 2005, 5 mioritici (doi ai nostrii).
5).Dl. Tirica a facut monta din care a rezultat puiul despre care vorbeam, la noi in canisa cu masculul Samio Erik .A facut si fotografii, se pare ca stia el de ce le face! Cine sustine altceva minte ! Oare de ce ne-ar da dreptul de monta daca a montat cu alt mascul? Se poate face si test ADN, pentru cine chiar nu crede, dar nu stiu unde.
6). Nu cunosc amanunte despre acel caz, cu femela ce se zice ca a fatat dupa deces, dar de atatea ori a fost pomenit si aruncat in carca ACHR-ului ca imi vine sa nici nu cred ca e adevarat!
7).Despre cainii nostrii pot sa spun ca sunt campioni, chiar si Samio Erik, mai mic si mai “barac” avandu-i pe ATO si ARINA urmasi nu cred ca mai trebuie sa-si confirme valoarea in fata CNCCR-ului (citez:"orice mascul in timp produce si <<rebuturi>> dar ceea ce conteaza sunt cat de buni sunt cei mai buni urmasi ai lor").
Oricum rasa mioritic prezinta inca fenotipuri destul de diferite unul de altul, asa ca un caine placut de unii poate sa nu placa altora, fiind o chestiune de gust sau chiar de interpretare a standardului.

. Nu avem nimic de impartit cu CNCCR-ul, desi au scris cateva aiureli in forumuri pe internet fara sa-i fi suparat noi cu ceva, si vad ca si in fata dvs continua sa ne conteste rezultatele, dandu-va informatii eronate si cel putin rauvoitoare; dar daca tot sunt amabili ati putea sa-i intrebati:
-cum poti fi campion international fara sa iesi din tara? cum poti lua Excelent 2,3,sau 4 cu titlu C.A.C.?
-cum poti da titluri unor caini cu prognatism sau defecte grave la picioare motivand ca “totusi este un exemplar foarte frumos pe care nu-l putem exclude de la reproductie”?Oricum probabil mai putine idei deale noastre se vor potrivi cu ale CNCCR-ului, in primul rand pentru ca ne ghidam dupa alt standard si dupa alte regulamente. Dar este deranjant faptul ca au o politica de denigrare a tot ce nu tine de Clubul dumnealor, cand s-ar putea dezvolta un dialog "constructiv". Nu stiu cat de mult v-am lamurit, va mai astept.
“de BELLO GETICA”