probleme la ochi la caini

Probleme frecvente

Moderator: Mihai Andrei

probleme la ochi la caini

Mesajde simonamirescu » 28 Noi 2005, 13:43

:( Am un Setter Irlandez Rosu, campion european la juniori, cu titluri multiple in competitii, un exemplar de exceptie dar de o luna bolnav la un ochi. Daca initial a fost tulbure, mai apoi alb perlat, abia dupa ce a fost vazut de un oculist uman a facut un tratament si se parea ca este mai bine. Din pacate nu stim ce are si nici ce anume sa-i facem pentru a-i salva ochiul. Ajutati-ne si spuneti unde putem merge, la cine...ar fi pacat sa se piarda un asa exemplar.
V-am fi recunoscatori aca ne-ati recomanda un medic veterinar adevarat nu un ciubucar si neprofesionist.Iubim prea mult acest exeplar petru a lasa pe oricine sa-si bata joc sau sa faca experimente pe el.
simonamirescu
Agent
Agent

Locaţie: craiova

Mesajde nysa » 19 Iul 2007, 14:19

si eu am patit ceva de genul asta cu boxerul meu si si i`am pus la inceput lacrisept, apoi timolol 25 %...si nu il lasam sa se scarpine deloc la ochi...al meu obisnuieste sa se scarpine de pat...si suntem atenti si acum e mai bine. acum ca nu mai e asa grav ii punem oculoforte, dar NU E RECOMANDAT sa`i pui oculoforte decat cand e aproape vindecat, ca altfel face mai rau.
bafta
apropo, astea nu sunt puse dupa urechi, ci la sfatul vetului
nysa
Agent
Agent

Re: probleme la ochi la caini

Mesajde Feiticeira » 21 Iul 2010, 09:23

Și câinele meu a avut o problemă la ochi. Nu e campion sau ceva de genul acesta. E o femelă cane corso, de un an și jumătate. O țin în curte și doarme în casă. E ca parte din familie, motiv pentru care nu are cușcă și nici măcar țarc, ci doar un loc unde mănâncă, dat fiind faptul că de cele mai multe ori doarme în pat cu vreun membru al familiei. Vecinii au fost uneori deranjați de Iris, deși - dacă mă întrebați pe mine - nu aveau de ce. Câinele latră, e normal să latre. Dacă era la bloc, înțelegeam că era deranjant, pentru că are un lătrat puternic. Dar tot ce face biata de ea e să latre la gard când trece cineva prin dreptul casei. Ce câine nu face asta? De la o vreme însă, observasem că avea ochii înroșiți (mai ales unul) și îi era teamă să mai meargă să latre la gard, dacă nu era cineva lângă ea. Tot ce pot să mă gândesc e că vreun copil din vecini, deranjat de ea, a lovit-o cu o piatră sau i-a pulverizat ceva spray în ochi. Eu nu i-am pus nicio soluție, nu m-am gândit că e grav. Din fericire, am avut dreptate. În scurt timp i-a trecut și teama și am descoperit și ”făptașul”, un puști grăsan de 8 ani care arunca cu pietre peste gard. L-am găsit cocoțat într-o zi pe fundația de la gard, cu buzunarele pline cu pietre. L-am luat pe sus și i-am spus că îl duc în curte și de-acolo poate să arunce în Iris mai de-aproape, dacă apucă. Aproape că a făcut pe el de frică. Rofl. Dar de-atunci nu am mai avut probleme, căci și-a învățat lecția (bineînțeles, nu l-am dus în curte, ci l-am speriat doar, pt că Iris l-ar fi sfâșiat în doi timpi și trei mișcări).
Feiticeira
Agent
Agent

Înapoi la Câini