de Feiticeira » 21 Iul 2010, 09:23
Și câinele meu a avut o problemă la ochi. Nu e campion sau ceva de genul acesta. E o femelă cane corso, de un an și jumătate. O țin în curte și doarme în casă. E ca parte din familie, motiv pentru care nu are cușcă și nici măcar țarc, ci doar un loc unde mănâncă, dat fiind faptul că de cele mai multe ori doarme în pat cu vreun membru al familiei. Vecinii au fost uneori deranjați de Iris, deși - dacă mă întrebați pe mine - nu aveau de ce. Câinele latră, e normal să latre. Dacă era la bloc, înțelegeam că era deranjant, pentru că are un lătrat puternic. Dar tot ce face biata de ea e să latre la gard când trece cineva prin dreptul casei. Ce câine nu face asta? De la o vreme însă, observasem că avea ochii înroșiți (mai ales unul) și îi era teamă să mai meargă să latre la gard, dacă nu era cineva lângă ea. Tot ce pot să mă gândesc e că vreun copil din vecini, deranjat de ea, a lovit-o cu o piatră sau i-a pulverizat ceva spray în ochi. Eu nu i-am pus nicio soluție, nu m-am gândit că e grav. Din fericire, am avut dreptate. În scurt timp i-a trecut și teama și am descoperit și ”făptașul”, un puști grăsan de 8 ani care arunca cu pietre peste gard. L-am găsit cocoțat într-o zi pe fundația de la gard, cu buzunarele pline cu pietre. L-am luat pe sus și i-am spus că îl duc în curte și de-acolo poate să arunce în Iris mai de-aproape, dacă apucă. Aproape că a făcut pe el de frică. Rofl. Dar de-atunci nu am mai avut probleme, căci și-a învățat lecția (bineînțeles, nu l-am dus în curte, ci l-am speriat doar, pt că Iris l-ar fi sfâșiat în doi timpi și trei mișcări).